Category - General Knowledge

Part - World Sport

Question No. - 25

Time - 25 Minuts



1. Which country won the most men's FIFA World Cups?

a) Spain
b) Brazil
c) Uruguay
d) Argentina

Ans- b) Brazil in 1958, 1962, 1970, 1994 and 2002.

2. Who scored the most goals in FIFA World Cup history?

a) Gerd Muller
b) Ronaldo
c) Miroslav Klose
d) Pele

Ans- c) Miroslav Klose of Germany with 16 goals.

3. When the first FIFA World Cup was held?

a) July 13 to July 30, 1929
b) July 13 to July 30, 1930
c) July 13 to July 30, 1931
d) July 13 to July 30, 1932

Ans- b) July 13 to July 30, 1930, Montevideo, Uruguay

4. Which country won the first men's FIFA World Cup?

a) Spain
b) Brazil
c) Uruguay
d) Argentina

Ans- c) Uruguay.

5. Who holds the record for the most Grand Slam titles (Female) in the Open Era?

a) Steffi Graf
b) Serena Williams
c) Venus Williams
d) Kim Clijsters

Ans- b) Serena Williams with 23 victories.

6. Who holds the record for the most U.S. Open singles titles (Female) in the Open Era?

a) Chris Evert and Serena Williams
b) Steffi Graf and Monica Seles
c) Kim Clijsters & Venus Williams
d) Mary Pierce & Martina Hingis

Ans- a) Chris Evert and Serena Williams with six wins.

7. Who holds the record for the most Australian Open singles titles (Female) in the Open Era?

a) Margaret Court
b) Serena Williams
c) Evonne Goolagong
d) Martina Navratilova

Ans- b) Serena Williams with seven wins in 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015, and 2017.

8. Who holds the record for the most French Open singles titles (Female) in the Open Era?

a) Victoria Azarenka
b) Maria Sharapova
c) Chris Evert
d) Caroline Wozniacki

Ans- c) Chris Evert with seven wins in 1974, 1975, 1979, 1980, 1983, 1985, and 1986.

9. Who holds the record for the most Wimbledon singles titles (Female) in the Open Era?

a) Hana Mandlíková
b) Mary Pierce
c) Jennifer Capriati
d) Martina Navratilova

Ans- d) Martina Navratilova nine wins in 1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987 & 1990.

10. Who holds the record for the most Grand Slam titles (Male) in the Open Era?

a) Pete Sampras
b) Roger Federer
c) Rafael Nadal
d) Novak Djokovic

Ans- d) Novak Djokovic with 24 titles.

11. Who holds the record for the most U.S. Open singles titles (Male) in the Open Era?

a) Rafael Nadal, Roger Federer, and Pete Sampras
b) Jimmy Connors, Roger Federer, and Pete Sampras
c) Novak Djokovic, Roger Federer, and Pete Sampras
d) Rafael Nadal, Roger Federer, and Novak Djokovic

Ans- b) Jimmy Connors, Roger Federer, and Pete Sampras with five wins.

12. Who holds the record for the most Australian open singles titles (Male) in the Open Era?

a) Stefan Edberg
b) Jim Courier
c) Novak Djokovic
d) Boris Becker

Ans- c) Novak Djokovic with ten wins.

13. Who holds the record for the most French Open singles titles (Male) in the Open Era?

a) Juan Carlos Ferrero
b) Gustavo Kuerten
c) Sergi Bruguera
d) Rafael Nadal

Ans- d) Rafael Nadal with fourteen wins in 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 & 2022.

14. Who holds the record for the most Wimbledon Open singles titles (Male) in the Open Era?

a) Roger Federer
b) Gustavo Kuerten
c) Sergi Bruguera
d) Rafael Nadal

Ans- a) Roger Federer with eight wins in 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017

15. Who holds the record for the most FIFA World Cup appearances?

a) Lionel Messi
b) Lothar Matthaus
c) Miroslav Klose
d) Paolo Maldini

Ans- a) Lionel Messi with 26 games across five tournaments.

16. Who wins most UEFA Champions League?

a) Inter Milan
b) Real Madrid
c) Bayern Munich
d) Liverpool

Ans- b) Real Madrid with 15 wins

17. When UEFA Champions League was started?

a) 1952–53
b) 1954–55
c) 1955–56
d) 1956–57

Ans- c) 1955–56.

18. Which country won the first FIBA Basketball World Cup?

a) United States
b) Brazil
c) Argentina
d) Uruguay

Ans- c) Argentina wins with 64–50 score from United States in 1950.

19. Who has the most career points in Basketball?

a) LeBron James
b) Karl Malone
c) Kareem Abdul-Jabbar
d) Michael Jordan

Ans- a) LeBron James with 42,184 points.

20. When All England Open Badminton Championships was started?

a) 1897
b) 1898
c) 1899
d) 1900

Ans- c) 1899.

21. Who holds the record for the most World's Strongest Man titles?

a) Magnús Ver Magnusson
b) Zydrunas Savickas
c) Brian Shaw
d) Mariusz Pudzianowski

Ans- d) Mariusz Pudzianowski with five wins.

22. Who holds the record for the most Mr. olympia titles?

a) Arnold Schwarzenegger & Dorian Yates
b) jay cutler & Ronnie Coleman
c) Lee Haney and Ronnie Coleman
d) Lee Haney and Arnold Schwarzenegger

Ans- c) Lee Haney and Ronnie Coleman with 8 titles.

22. When World Baseball Classic was founded?

a) 2004
b) 2005
c) 2006
d) 2007

Ans- b) 2005.

24. Which country hosts first FIBA Basketball World Cup?

a) United States
b) Brazil
c) Argentina
d) Uruguay

Ans- c) Argentina.

25. When FIBA Basketball World Cup was started?

a) 1947
b) 1948
c) 1949
d) 1950

Ans- d) 1950.